neděle 10. září 2006

Slavný růženec

Krátké zamyšlení nad tajemstvími slavného růžence.
 
  • 1. Ježíš, který z mrtvých vstal
    Kristus vstal zmrtvých pro lásku ke každému znás. Nezemřel jen pro spravedlivé a ty, kterého milují, zemřel za všechny, stejně jako slunce vychází všem. Jestliže on Kristus, Syn živého Boha mezi lidmi nerozlišoval, když šel na smrt, proč tak často soudím a posuzuji druhé?
  • 2. Ježíš, který na nebe vstoupil
    Ježíš nám ukazuje cestu, která vede ke štěstí. Vnašem životě bychom měli usilovat o jedinou věc. O nebe. Všechny naše činny, myšlenky, slova by měla směřovat do nebe. Nemáme důvod mířit jinam, pokud ho skutečně milujeme, nemáme důvod mít strach, protože bez jeho vědomí se nám nic nestane. Proč se bojím a nevěřím?
  • 3. Ježíš, který Ducha svatého seslal
    Bůh dává Boha. Nekonečné tajemství tohoto okamžiku však zasahuje každého znás. Nežijeme sami vsobě a pro sebe, ale ve společenství s Bohem, který nás zve k účasti na svém životě. Celí náš život, není v rukou Božích, ale je součástí prožitku Boží trojíce a nás, již nic neděláme sami, ale vše činíme v církvi. Co mi Duch boží říká právě teď?
  • 4. Ježíš, který tě, Panno, do nebe vzal
    Náš život je naplněn velikou nadějí, kterou je nebe. Bůh nám ukazuje jak každého, kdo ho bude milovat vyzdvihne na nebe. Činí zčlověka svého partnera, On, nekonečný Bůh si volí za společníka vlásce a životě nicotného člověka. Jak já sám prožívám Boží Lásku, jeho povolání kŽivotu a Radosti?
  • 5. Ježíš, který tě v nebi korunoval
    Kristus nesl korunu trnovou, korunu, kterou by žádný znás nemohl nikdy unést. Nesl ji proto, aby člověk mohl dostat korunu věčnosti. On oslavuje člověka nekonečným způsobem a dává mu podíl ve svém království. Miluje nás více než mi jeho, nekonečně více. Jak se starám o nebeské království právě dnes?

Žádné komentáře:

Okomentovat