neděle 16. března 2008

K sedmi novým hlavním hříchům

Krátké vysvětlení a můj dopis České televizi.Dobrý den,
v neděli 16.3.2008 jste ve vašem pořadu uvedli zcela nepravdivou informaci o tom, že Vatikán vydal nějaký seznam nových sedmi hlavních hříchů. Připadne mi zvláštní, že jste se neobtěžovali s ověřením informace u jakéhokoli kompetentního člověka. Jedná se o součást katecheze jednoho biskupa, tedy jeho soukromý názor, který nebyl ani v nejmenším pronášen jako oficiální názor církve.
Jsem přesvědčen, že byste měli provést nějakou korekci chybně interpretované zprávy, která se objevila i v jiných médiích. Pro více informací se prosím podívejte na stránky ČBK - http://tisk.cirkev.cz/z-vatikanu/vatikan-nevydal-novy-seznam-sedmi-smrtelnych-hrichu.html  .
Mimochodem první hlavní hříchy pochází již od Evagrína z Pontu. Řehoř provedl především jejich reorganizaci a přinesl je z prostředí Východního křesťanského mnižství do kulturního prostředí. Myslím si, že Váš jinak kvalitní zpravodajský pořad se dopustil fatálního selhání v otázce ověřování informací a myslím, že by bylo vhodné přinést nejen omluvu, ale také narovnání informací na pravou míru.

Žádné komentáře:

Okomentovat